fbpx
Сьогодні
16:20 17 Чер 2020

Суд зобов'язав поліцію відкрити справу проти адвоката Гео Лероса за заявою брата Єрмака

Масі Найєм

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав правоохоронців розпочати кримінальне провадження проти адвоката Масі Найєма за заявою брата голови Офісу президента Дениса Єрмака.

"Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за моєю заявою на скандального адвоката Масі Найєма за ст. 383 Кримінального кодексу – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", – написав Єрмак у Facebook.

Друзья! Суд обязал полицию открыть дело по моему заявлению на скандального адвоката Маси-Мустафа Найема по ст. 383…

Posted by Денис Ермак on Wednesday, June 17, 2020

Як повідомив Єрмак, йдеться про скандал навколо "плівок Єрмака", під час якого народний депутат Гео Лерос і його адвокат Масі Найєм заявили про причетність Дениса Єрмака до торгівлі державними посадами.

"По-перше, не зазначено жодних фактичних обставин у справі, які мали були бути йому відомі, адвокату Лероса, якщо вже він пише такі заяви. По-друге, на відомих й оприлюднених раніше відеозаписах немає і згадки того, що мій брат може "сприяти" призначенням на якісь посади, на чому наполягає адвокат.

І по-третє, жодну людину, ім'я якої звучало на записах, не призначено на посаду в держорганах", – заявив Єрмак, коментуючи рішення суду.

Як повідомлялося, 29 березня депутат Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави ОП Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно таймінгом, записи було зроблено в серпні-жовтні 2019 року. Лерос скерував звернення директору НАБУ Артему Ситнику з проханням перевірити і дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами. Пізніше Єрмак заявив, що в команді Зеленського немає корупції, а скандал із відеозаписами, на яких присутній його брат Денис Єрмак, назвав "спланованою операцією".

Заяви Лероса і Єрмака стали предметом розслідувань правоохоронних органів.

Пізніше Лерос оприлюднив нові відео розмов брата глави ОП Єрмака.

Нагадаємо, що Андрій Єрмак вперше прокоментував скандал з братом.

Голова партії "СН" Корнієнко розповів, про що Зеленський говорив зі "слугами" через скандал з Єрмаком.

2 червня стало відомо, що суд зобов'язав НАБУ почати розслідування щодо Дениса Єрмака.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: