fbpx
Сьогодні
10:30 17 Чер 2020

Росія спростила отримання громадянства для громадян України та Білорусі

У Росії набрав чинності федеральний закон, який спрощує отримання громадянства для громадян України та Білорусі. 

Зазначено, що даний закон президент Росії Володимир Путін підписав 19 березня, а набрав чинності він через 90 днів – у середу, 17 червня.

Відзначається, що раніше українці і білоруси могли отримати громадянство Росії тільки після проходження співбесіди на знання мови. Тепер же в разі, якщо вони вільно розмовляють російською, громадяни України та Білорусі автоматично визнаються носіями мови, якщо вони самі або їхні прямі родичі постійно проживають або раніше проживали на території РФ, СРСР або Російської імперії.

У МВС Росії додали, що рівень знання російської мови будуть фіксувати комісійним актом і за допомогою засобів аудіоконтролю при прийомі особистої заяви в міграційну службу.

У російському міністерстві припускають, що це дозволить спростити отримання громадянства для більш ніж 200 тис. українців і білорусів, які зараз знаходяться у країні з дозволом на проживання.

24 квітня Володимир Путін підписав закон, який спрощує отримання громадянства РФ для жителів України, Молдови, Казахстану та Білорусі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: