fbpx
Сьогодні
23:13 17 Чер 2020

Російській телеведучій Варнаві, яка відвідувала анексований Крим, дозволили в'їзд до України

Міністерство культури України виключило з «чорного списку» російську телеведучу та акторку Катерину Варнаву, яка відвідувала анексований Крим, чим дозволило відвідувати Україну.

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті відомства.

У наказі очільника відомства йдеться, що Катерину Варнаву виключено зі списку осіб, які створюють загрозу для національної безпеки України.

Нагадаємо, у лютому Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом телеканалу «Новий канал» до Служби безпеки та Міністерства культури, молоді та спорту з вимогою скасувати наказ міністерства про доповнення Варнавою переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

У Міністерстві культури України стверджують, що російську артистку Катерину Варнаву, яка виступала в окупованому Криму, було виключено зі списку нев'їзних з ініціативи СБУ. Про це йдеться у заяві на сайті Мінкульту.

Там пояснили, що міністерство не має повноважень формувати перелік осіб, які несуть загрозу нацбезпеці України, зазначивши, що наказ про виключення Варнави з чорного списку був підписаний в.о. глави відомства Світланою Фоменко 18 березня «виключно за поданням СБУ» від 13 березня.

Довідка. Катерина Варнава — російська телеведуча, кіноакторка, учасниця і хореографиня шоу «Comedy Woman». Раніше — учасниця команд КВН «Збірна малих народів» і «Свої секрети».

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно у 2019 році заборонило демонструвати та розповсюджувати на території країни п'ять фільмів, з яких два російських, а в одному знімався Володимир Зеленський.

Заборонили, зокрема, показ фільму «Вісім перших побачень» (2012 року), оскільки там знімалася російська актриса Катерина Варнава. Вона була у переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Про заборону показу клопотала Служба безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: