fbpx
Сьогодні
08:43 17 Чер 2020

Разумков пояснив, які питання не зможуть виносити на референдум

У законопроєкті про народовладдя в Україні будуть "запобіжники".

Про це спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив виданню "Діло".

"Внесений законопроєкт, думаю, наступного тижня може бути розглянуто в першому читанні, але до другого явно будуть якісь правки, пропозиції і він дещо зміниться. Референдум точно не має і не може шкодити національним інтересам, державним інтересам і питанням територіальної цілісності держави. Думаю, і в рамках закону це неможливо, і в рамках громадянської позиції", – сказав він.

За словами спікера Ради, "запобіжники" сьогодні вже є.

"По-перше, ми зараз говоримо про загальнонаціональний референдум. Ще будуть інші закони з пакета народовладдя, про це говорив і Руслан Олексійович Стефанчук (представник президента у Верховній Раді), і Володимир Олександрович Зеленський. Будуть місцеві референдуми – там інша історія. На референдум не можна виносити питання податкової, тому що ніхто податки платити не буде. Територіальна цілісність – також повинне бути табу. Він максимально буде налаштований на те, щоб захистити територіальну цілісність", – пояснив Разумков.

Раніше Разумков сказав, що закон про референдум Верховна Рада почне розглядати в четвер.

Нагадаємо, Президент подав у Раду законопроєкт про всеукраїнський референдум.

Стефанчук розповів, що внесений президентом Володимиром Зеленським законопроект про референдуми передбачає можливість скасовувати ухвалені ВРУ акти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: