fbpx
Сьогодні
13:40 17 Чер 2020

Аеропорт "Київ" відновив роботу, - Кличко

Державна авіаційна служба дозволила аеропорту "Київ" приймати міжнародні рейси. 

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Раніше більшість рейсів були скасовані через епідемічну ситуацію.

За його словами, авіакомпанії вже отримали відповідний дозвіл Державіаслужби і можуть здійснювати міжнародні авіаперевезення.

"Хочу зазначити: місто не закривало аеропорт. Авіакомпанії не могли виконувати рейси через заборону на міжнародне авіасполучення", – наголосив Кличко.

Разом з тим, міський голова повідомив, що столичний аеропорт щомісяця втрачає майже 27 млн гривень у зв'язку з вимушеним призупиненням авіаперевезень.

Він повідомив, шо наразі місто розглядає три сценарії розвитку подій, аби аеропорт "Київ" міг повноцінно відновити свою роботу:

  1. скоротити витрати і звільнити частину співробітників. Кличко називає цей варіант найгіршим, оскільки це не вирішить проблеми аеропорту.
  2. збільшення доходів за допомоги встановлення мінімальних фіксованих ставок на авіаобслуговування і закріплення їх на законодавчому рівні.
  3. розподіл пасажиропотоку між аеропортами "Бориспіль" і "Київ".

За словами Кличка, саме третій варіант допоможе швидко відновити роботу авіагалузі після карантину. Другий і третій варіанти має затвердити Кабінет міністрів України.

"Свої пропозиції місто вже передало до Кабінету Міністрів. І міська влада буде робити все, що від неї залежить, аби допомогти підприємству відновити повноцінну роботу", – додав Кличко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: