fbpx
Сьогодні
22:32 16 Чер 2020

Трамп підписав указ про реформу поліції та заборонив поліцейським застосовувати силу

Президент США Дональд Трамп підписав указ про реформування поліції після вбивства поліцейськими афроамериканців.

Про це повідомляє телеканал NBC News.

"Президент Дональд Трамп підписав виконавчий указ про питання поліцейської діяльності на тлі тиску і протестів, що зростають по всій країні через смерті Джорджа Флойда, Бріони Тейлор, Рейшарда Брукса та інших афроамериканців від рук офіцерів правоохоронних органів", – йдеться в повідомленні.

При підписанні Трамп заявив, що він щойно зустрівся із сім'ями кількох недавніх жертв насильства поліції, яке призвело до смертельних випадків.

"Я ніколи не міг уявити ваш біль або глибину ваших страждань, але я можу пообіцяти боротися за справедливість для всього нашого народу", – заявив Трамп.

За словами президента США, підписаний ним указ передбачає виділення субсидій для надання допомоги департаментам поліції, щоб представники правоохоронних органів у кожному конкретному відділенні були підготовлені не порушувати вимоги в питанні застосування сили.

Також указ передбачає створення національної бази даних скарг надмірного застосування сили та залучення професійних психологів у ситуаціях, коли необхідно реагувати в ненасильницьких випадках, таких як згубні звички, безпритульність та психічні захворювання.

Згідно з указом, поліцейські відділення повинні відповідати певним стандартам. Зокрема, йдеться про заборону застосування прийомів удушення щодо іншої особи, крім випадків, коли є загроза життю поліцейських.

Нагадаємо, 25 травня афроамериканця Джорджа Флойда затримала поліція за підозрою в тому, що він намагався розрахуватися в магазині фальшивими грошима.

Один із поліцейських повалив затриманого на землю і коліном притиснув його шию до асфальту. Чоловік протягом декількох хвилин просив його відпустити і стверджував, що не може дихати.

Згодом йому викликали швидку, але Флойд помер у лікарні, так і не отямившись. Смерть настала внаслідок механічної асфіксії".

Після цього в багатьох містах почалися протести і демонстрації. Вони не припинилися навіть після звільнення всіх чотирьох поліцейських, причетних до затримання й арешту того поліцейського, який тиснув на горло Флойда.

У неділю, 14 червня, у США сталося чергове вбивство афроамериканця офіцером поліції. Цього разу затримання чорношкірого чоловіка Райшарда Брукса закінчилося смертю в місті Атланта (штат Джорджія). Після цього двох співробітників поліції, які брали участь у його затриманні, було звільнено. Також у відставку подав голова поліції Атланти.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: