fbpx
Сьогодні
09:00 16 Чер 2020

Справа Стерненка: прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту

Активіст Сергій Стерненко, якого напередодні відправили під домашній арешт, зранку 16 червня повідомив, що прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту.

Про це активіст написаву зранку у своєму телеграм-каналі.

"Телефонував слідчий. Прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту з прописки на адресу проживання. Що заважало це зробити одразу — невідомо. Вчора прокурор просто втік, сказавши що він задоволений.

Це означає запобіжний захід не зміниться зараз. Вони тільки виправлять адресу і все. І я буду позбавлений свободи.

Дам знати як будуть деталі щодо засідання. А потім буде апеляція.  Де вже ми вимагатемимо скасування запобіжного заходу.

Всім дякую за підтримку".

Перед цим, пізно ввечері Стерненко повідомив, що голова Шевченківського суду пообіцяв що буде перегляд судового рішення, оскільки сьогоднішню ухвалу неможливо виконати. "Він особисто прибув в суд та пообіцяв це під відеозапис.Це наша спільна перемога!". Але зранку вирішили змінити тільки адресу відбування домашнього арешту.

Нагадаємо, активіста Сергія Стерненка відправили під домашній арешт на 60 діб.

Але проблема була в тому, що домашній арешт активісту призначили за адресою прописки — у  військовій частині, куди, як писав Стерненко, його навіть не пустять.

"Хоча вони знають що я мешкаю в Києві! Цю ухвалу НЕМОЖЛИВО виконати.Потім прокурори будуть казати що я не виконую умови домашнього арешту та проситимуть вже тримання під вартою",- написав він ввечері після рішення суду.

Ввечері 15 червня після суду Стерненко разом із мітингувальниками пішов до будинку генерального прокурора України Ірини Венедіктової, щоб вона розповіла як виконати рішення суду щодо обрання запобіжного заходу активісту.

Протестуючі, які прийшли до Шевченківського районного суду Києва, де розглядали справу Стерненко, рушили до будинку генпрокурора Ірини Венедиктової, а потім через ОПУ пішли до дому президента Володимира Зеленського.

Раніше під судом, де знаходиться Стерненко, поліція затримала 4 активістів, в тому числі Миколу Виговського.

Також біля суду у справі Стерненка побили нардепа від "Голосу".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: