fbpx
Сьогодні
10:23 16 Чер 2020

Питання проведення ЗНО-2020 буде вирішено 19-20 червня, - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я визначиться з проведенням зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 19-20 червня відповідно до визначених критеріїв.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

"Ми плануємо провести ЗНО, але визначили два чітких критерії для його проведення. Визначатимемося 19-20 червня відповідно до цих критеріїв. Станом на сьогодні вони дають змогу провести ЗНО".

Міністр також додав, що постановою головсанлікаря визначено протиепідемічні заходи для проведення ЗНО.

"ЗНО має відбутися, починаючи з 25 червня. Ми чітко визначили критерії щодо проходження ЗНО. Вони затверджені постановою заступника міністра, головного державного санітарного лікаря. Це і проведення термоскринінгу, обов'язковий допуск у масках, розсадження з дотриманням соціальної дистанції. Обов'язково має бути визначено маршрути доставки, якими доїжджають люди до пунктів оцінювання. Не допускаються сторонні крім тих, хто складає ЗНО та інспекторів", – додав міністр.

За словами Степанов, в Україні, крім основних показників захворюваності, зростають також показники кількості звернень громадян із симптомами коронавірусної хвороби і кількості госпіталізацій.

Міністр наголосив, що посилити карантинні заходи можна в рамках адаптивного карантину на певній території.

"Що стосується посилення карантинних заходів – у нас діє адаптивний карантин, який чітко передбачає критерії, за якими може визначатися посилення карантину на тій чи іншій території", – сказав він.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: