fbpx
Сьогодні
23:20 16 Чер 2020

ОГХК буде продавати продукцію за ринковими цінами на умовах передоплати

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" трансформує свою операційну і фінансову діяльність. Відтепер нові контракти на поставки продукції укладатимуться без посередників, за ринковими цінами і на умовах передоплати.

Про це інформує прес-служба ОГХК.

Повідомляється, що контракти будуть підписуватися тільки з перевіреними контрагентами, які не мали відношення до корупційних схем. Ніхто з контрагентів не буде мати привілейований статус або право ексклюзивності. При цьому вартість продукції підприємства буде встановлюватися в діапазоні середніх і високих ринкових цін.

"Зараз АТ "ОГХК" укладає контракти з контрагентами безпосередньо, висуваючи першорядною умовою співпраці обов'язкову передоплату, без можливості відстрочки платежів", – зазначила Тетяна Гогенко, член правління ОГХК.

Зазначимо, Фонд держмайна відсторонив від посади в.о. голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" Михайла Макарова у зв'язку зі станом здоров'я.

Про це повідомляє Фонд у відповідь на запит "Інтерфакс-Україна".

19 лютого Макарова було призначено в.о голови правління ОГХК. 8 квітня Макаров повідомив, що у зв'язку зі станом здоров'я на період його тимчасової відсутності відповідно до приписів статуту повноваження в.о. голови правління здійснюватиме перший заступник голови Пітер Девіс.

"20 травня до фонду звернулося правління "ОГХК" із проханням розглянути питання відсторонення Макарова у зв'язку з неможливістю ним виконувати обов'язки керівника підприємства через стан здоров'я. 

Враховуючи той факт, що Макаров з 8 квітня року перебуває на лікарняному, стосунку до управління компанією фактично не має, його було відсторонено", – констатується в інформації ФДМ у вівторок.

Як повідомлялося, ФДМ у рамках продовження політики оздоровлення кадрової та фінансової ситуації на державних підприємствах з метою їх підготовки до конкурентних приватизаційних конкурсів 19 травня 2020 року знову оновив склад правління ОГХК.

При цьому уточнювалося, що до нового складу правління ОГХК увійшли глава напряму комерції та збуту Тетяна Гогенко, глава фінансового напряму Юрій Кияшко, глава служби безпеки компанії Юрій Соловей, керівник юридичного напряму Леонід Бортнічук і заступник тимчасового виконувача обов'язків голови правління Артур Сомов.

Довідка. ОГХК – державна компанія, один з найбільших в світі виробників титанової сировини. У структуру ОГХК входять Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК. Вартість активів ОГХК, станом на 2018 рік, оцінювалася в 3,4 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: