fbpx
Сьогодні
13:25 16 Чер 2020

Офіс генпрокурора оголосив Гіркіну нову підозру

Офіс генерального прокурора оголосив бойовику Ігорю Гіркіну підозру в порушенні законів і звичаїв війни. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що колишньому так званому "міністру оборони ДНР" повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Гіркіна оголошено в розшук, український суд дозволив його затримати.

За даними слідства, з 17 по 19 квітня 2014 він з іншими бойовиками викрадав патріотично налаштованих громадян України. Надалі їх поміщали до спеціально облаштованого приміщення в Слов'янську, де їх катували і наносили ножові поранення за проукраїнську позицію.

"На виконання наказів підозрюваного, підлеглі йому бойовики навмисне позбавили життя не менше трьох осіб, яких незаконно утримували і катували", – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, перші кримінальні справи на Гіркіна в Україні завели ще навесні 2014 року. Його підозрюють в організації вбивств, діях проти суверенітету і цілісності України, терористичній діяльності. У жовтні також йому повідомили про підозру у викраденнях, тортурах і навмисних убивствах.

Раніше заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов назвав "цінною інформацією" інтерв'ю, які записав Дмитро Гордон з колишнім ватажком бойовиків "ДНР" Ігорем Гіркіним.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: