fbpx
Сьогодні
16:37 16 Чер 2020

Офіс генпрокурора 18 червня вимагатиме в суді заарештувати Порошенка, - адвокат

Офіс генерального прокурора в Печерському райсуді в четвер, 18 червня, вимагатиме для п'ятого президента Україну Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді арешту.

Про це повідомив на брифінгу адвокат Порошенка Ілля Новіков.

Адвокат також повідомив, що запобіжний захід розглядатиме скандальний суддя Печерського суду Сергій Вовк. Ілля Новіков зазначив, що це було очікувано.

"Засідання Печерського суду відбудеться в четвер 18 червня о 15:15. Сьогодні ми отримали офіційне повідомлення. П'ятого президента України Петра Порошенка намагатимуться, як було анонсовано ще 10 червня, узяти під варту. Клопотання розписане на суддю Вовка, що нас абсолютно не дивує", – наводить слова Новікова прес-служба "Євросолідарності".

Він підтвердив, що Порошенко обов'язково прибуде до суду.

"Петро Порошенко обов'язково з'явиться в суді. Я хочу нагадати, що сьогодні помер батько Петра Олексійовича. Відповідно до християнських звичаїв похорон відбувається на третій день. Але Петро Порошенко обов'язково з'явиться в суді – це принципове питання, і тепер іще принциповіше", – наголосив Новіков.

У свою чергу адвокат Ігор Головань зазначив, що кількість процесуальних порушень у цьому провадженні величезна.

"Ми маємо факт притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності з боку генерального прокурора. Це абсолютно очевидно. Про це говорив у своєму інтерв'ю колишній генеральний прокурор Рябошапка. НАБУ ще в березні цього року встановило, що там порушень не було.

26 березня 2020 року було видано постанову про доручення здійснення досудового розслідування іншому органу досудового розслідування. Підписав її заступник генерального прокурора, керівник САП пан Холодницький, який у постанові написав чорним по білому, що під час вивчення матеріалів досудового розслідування встановлено відсутність обставин, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення", – сказав Головань.

Нагадаємо, у "Євросолідарності" заявляють, що за Порошенком стежать та вимагають пояснень від Зеленського.

Повідомлялося, що адвокати Порошенка подали в суд на Венедіктову.

Порошенко заявив, що Венедіктова отримала вказівку від влади.

Венедіктова заявила про тиск на неї з боку Порошенка

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: