fbpx
Сьогодні
09:03 15 Чер 2020

Україна відновлює міжнародне авіасполучення

З 15 червня Україна відновлює міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви через карантинні обмеження.

Відповідне рішення ухвалив уряд.

Україна частково дозволить вʼїзд іноземцям і відкриє пункти пропуску в аеропортах з 15 червня і дозволить в'їзд до України іноземцям з країн, де немає значного поширення коронавірусу.

До 1 липня для українців закриті країни Європейського союзу. Брюссель рекомендуватиме державам ЄС відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, українців готові приймати деякі країни:

  • Албанія, США — без обмежень на кордоні;
  • Велика Британія — з дотриманням карантину 14 днів;
  • Туреччина — без обмежень на кордоні і з тестуванням після прибуття.

З 27 червня:

  • Туніс — з тестуванням після прибуття;
  • Крім того, Кіпр, Чорногорія, Грузія, Греція розглянуть можливість відкриття кордонів з 1 липня після поліпшення епідемічної ситуації в Україні.

Відповідно до інформації міжнародного аеропорту «Бориспіль», на 15 червня заплановані рейси в Кишинів (Молдова), Остенде (Бельгія), Мінськ (Білорусь), Ахмедабад (Індія), Амстердам, Дубаї та Вільнюс (Литва).

Але з вказаних рейсів через карантинні обмеження українці можуть поки полетіти лише до Мінська, решта рейсів — доступні лише іноземцям.

Загалом аеропорт «Бориспіль» з 15 червня планує обслуговувати 15 рейсів на день.

Аеропорт «Бориспіль» відновить роботу з 15 рейсами, але деякі ще можуть скасувати. У планах — скорочення працівників, але деякі з них авіакомпанії ще можуть скасувати. При цьому, більшість рейсів поки будуть внутрішніми.

«З понеділка в плані 15 регулярних рейсів, це згідно з заявами компаній. Чи будуть вони виконуватися зараз, сказати складно. Тому що компанії, які почали продаж квитків, бачать не дуже великий попит, і я не можу виключати того, що деякі компанії будуть скасовувати заплановані рейси», — розповів раніше директор аеропорту Павло Рябікін.

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов на брифінгу розповів, що після відновлення міжнародного авіасполучення з Україною рейси розділять на дві групи — з поганою і сприятливою епідемічною ситуацією.

Це буде стосуватися рейсів, які прибувають у країну. До пасажирів будуть застосовувати певні заходи безпеки. Країни з поганою епідемічною ситуацією позначать червоною зоною, зі сприятливою — зеленою зоною. Визначенням зони буде показник кількості активних захворювань у країні — якщо хворих більше, ніж 40 на 100 тисяч населення, то країна в червоній зоні, якщо менше — в зеленій. МОЗ буде публікувати перелік країн за зонами.

Державіаслужба оприлюднила вимоги до авіакомпаній для здійснення перельотів на час карантину.

Серед основних вимог такі:

  • доступ до терміналів аеропорту має бути максимально обмежений для пасажирів, членів екіпажу та персоналу;
  • фізичне дистанціювання (1,5 метра між людьми), посилені гігієнічні процедури та прибирання;
  • у місцях з високою концентрацією пасажирів мають бути вжиті заходи для запобігання чергам;
  • мають бути запроваджені електронні альтернативи процесів, зокрема мобільна реєстрація, безконтактна посадка;
  • захисні маски мають носити і персонал, і пасажири. Персонал також має бути в захисних рукавичках.

Міністерство закордонних справ на двосторонньому рівні веде переговори про відновлення авіасполучення з кількома країнами. У відомстві вже очікують на відновлення сполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією і Кіпром. При цьому міністр Дмитро Кулеба наголосив, що відновлення авіасполучення залежить не тільки від рішення України, але й від країни, до якої летять.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: