fbpx
Сьогодні
14:10 14 Чер 2020

Зеленський пояснив відставку Гончарука з посади прем'єра

Президент Володимир Зеленський розповів про обставини і причини відставки уряду Олексія Гончарука.

В інтерв'ю "Українській правді" він сказав, що з Гончаруком його познайомив Дмитро Дубілет ще до перемоги на виборах. Згодом Зеленський і Гончарук спільно підбирали людей до майбутнього уряду.

Говорячи про причини відставки Кабміну Гончарука, Зеленський зазначив, що спочатку міністри «почали ховатися від медіа».

Крім того, за його словами, члени уряду «одразу почали загравати перед аудиторією в Facebook».

«Вони загравали з цими людьми: ой, як на них подивилися, скільки у них лайків, почалася вся ця історія. Я зустрівся з Льошею і сказав: «Слухай, нам потрібно працювати. Ми забороняємо міністрам упродовж робочого дня користуватися Facebook і іншими соціальними мережами. Треба роботу робити. Що за ігри? Що відбувається, що це за піонертабір?», — зазначив Зеленський.

Після цього чиновникам на роботі заборонили користуватися Facebook і різними мессенджерами. Зеленський додав, що деякі міністри до цього поставилися з розумінням. Але були й такі, які не зрозуміли, і «реформи робили так, щоб в Facebook сказали їм: «Клас».

Аудіозаписи, де Гончарук називає себе і Зеленського профанами в економіці, за словами Зеленського, створили неприємну ситуацію.

«Я вважав, що у нас з ним державна позиція. Що ми з ним — команда. А чи не він мені каже одне, а там щось відбувається інше. Це неприємно було», — заявив він.

І після цього, як розповідає Зеленський, «довіра суспільства була підірвана до прем'єра», а також і у депутатів до нього були питання.

«Тому я йому чесно сказав: «Льоша, я вважаю, що ти не можеш бути прем'єр-міністром. І не через запис, а через те, що відбувається. Я вважаю, що ти не став командою з людьми, з депутатами, з усіма міністрами», — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: