fbpx
Сьогодні
11:04 14 Чер 2020

З липня побутовим споживачам можна буде змінювати постачальників газу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення, яке дозволяє побутовим споживачам вільно змінювати постачальника газу.

Про це йдеться на сайті НКРЕКП.

Постанова про це була ухвалена на засіданні комісії 10 червня. Рішення набирає чинності з 1 липня.

Як зазначається в обґрунтуванні рішення, постанова спрямована на полегшення умов укладення договору постачання природного газу між побутовим споживачем і новим постачальником та, як наслідок, спрощення процедури зміни постачальника природного газу.

Постановою передбачається, що для зміни постачальника побутовому споживачу необхідно буде направити новому постачальнику заяву-приєднання до умов договору. Водночас участь або надання підтвердження з боку діючого постачальника природного газу в процесі зміни постачальника побутовим споживачем не потребується.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" зазначив, що постанова передбачає вихід українських споживачів із "газового кріпацтва".

"З липня споживач газу зможе змінювати постачальника буквально в один клік: потрібно відправити новому постачальнику заяву-приєднання. Все інше за вас зробить новий постачальник за допомогою сучасних інформаційних технологій", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялося, що Мінфін обіцяє значне зниження ціни на газ для населення.

Нагадаємо, у Нафтогазі заявили про зниження ціни на газ для населення на 21% порівняно з квітнем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: