fbpx
Сьогодні
13:28 14 Чер 2020

Чотири країни ЄС підписали перший контракт на купівлю 300 млн вакцин від коронавірусу

Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди підписали перший контракт на купівлю партії вакцин від нового коронавірусу COVID-19

Про це пише Welt із посиланням на Міністерство охорони здоров'я Німеччини.

За словами представників МОЗ, за найбільш сприятливого результату розробку вакцини може бути завершено до кінця 2020 року. Йдеться про вакцину AZD1222, розроблену в Оксфордському університеті. Зараз тривають випробування вакцини у великому дослідженні.

Контрактним партнером є фармацевтична компанія AstraZeneca. Дози вакцини буде розподілено залежно від чисельності населення. У компанії стверджують, що нещодавно уклали аналогічні угоди з Великою Британією та США.

"Багато країн у світі вже отримали вакцини, але в Європі поки що ні. Швидкі, скоординовані дії групи держав-членів створюють додаткову цінність для всіх громадян ЄС у цій кризі. Разом із Комісією ми хочемо стати ще швидшими і проводити більше переговорів у майбутньому", – цитує німецького міністра охорони здоров'я Єнса Шпана "Європейська правда".

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанса заявив про підписання контракту "на поставку до 400 мільйонів доз вакцини для всього європейського населення".

"Із сьгоднішнім підписанням настає багатообіцяючий перший крок вперед для Італії та Європи. Вакцина – єдине остаточне рішення COVID-19", – написав він на своїй сторінці в Facebook у зв'язку з підписанням контракту на поставку 300 мільйонів доз вакцини.

Una notizia molto bella e importanteInsieme ai Ministri della Salute di Germania, Francia e Olanda, dopo aver lanciato…

Posted by Roberto Speranza on Saturday, June 13, 2020

Над створенням вакцини від коронавірусу в умовах жорсткого суперництва працюють вчені з різних куточків світу. Вважається, що розробка вакцини покладе край пандемії коронавірусу, яким заразилися 7,7 млн люедй у 188 країнах світу, понад 430 хворих померли.

Як повідомляла газета The New York Times, у команди Оксфорда, ймовірно, – найбільший прогрес у створенні вакцини. Очікується, що перші кілька мільйонів доз вакцини команда університету підготує в кращому випадку вже до вересня.

Проте головний виконавчий директор американського фармвиробника Merck&Co. Кеннет Фрейзер вважає, що на розробку вакцини проти нового коронавірусу може знадобитись більше часу. В інтерв'ю газеті Financial Times він висловлював сумніви щодо того, що вакцина буде доступна за 12-18 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: