fbpx
Сьогодні
16:02 13 Чер 2020

ЦВК порушила закон, відтермінувавши вибори в окрузі загиблого нардепа Давиденка, – "Опора"

При призначенні довиборів у Верховну Раду в одномандатному виборчому окрузі №208 (Чернігівська область), де народним депутатом було обрано Валерія Давиденка, який загинув 23 травня, Центральна виборча комісія (ЦВК) порушила українське законодавство.

Про це 9 червня заявили у громадянській мережі "Опора".

"Постанова станом на 6 червня була оприлюднена на офіційному вебсайті ЦВК, однак у загальнодержавних друкованих ЗМІ вона буде опублікована лише 26 серпня 2020 року. "Опора" вважає, що практика призначення проміжних виборів із відтермінуванням опублікування відповідного рішення ЦВК суперечить чинному законодавству", – ідеться в повідомленні.

Представники громадянської мережі зазначили, що Центрвиборчком хоч і назвав причину відтермінування (брак бюджетних коштів), "але легальне та ефективне врахування даних обставин можливе лише з дотриманням конституційних вимог та на рівні закону і не відноситься до повноважень вищого органу адміністрування виборів".

"Відповідно до законодавства, проміжні вибори народного депутата в одномандатному окрузі призначаються ЦВК не пізніше як у 10-денний строк із дня дострокового припинення повноважень депутата-мажоритарника. Такі вибори відбуваються в останню неділю 60-денного строку із дня опублікування ЦВК рішення про їх призначення. Процес проміжних виборів починається із дня, наступного після дня опублікування рішення ЦВК про їх призначення", – підкреслили в "Опорі".

Раніше ЦВК призначила вибори на окрузі загиблого депутата Давиденка.

Нагадаємо, у травні Давиденка знайшли у власному офісі з вогнепальним пораненням голови, пістолет знаходився поруч з ним.

Глава Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що балотуватиметься на виборах до парламенту на 208 окрузі, де переміг загиблий нардеп Валерій Давиденко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: