fbpx
Сьогодні
22:17 13 Чер 2020

Шмигаль прокоментував рейтинг Moody's щодо України

Фото Reuters

Агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України з рівня Саа1 до B3. Прогноз за рейтингом – "стабільний", тобто подальшого підвищення поки не планують.

Про це йдеться у пресрелізі агентства, опублікованому у п'ятницю.

Рейтинг підвищено завдяки новій кредитній програмі Міжнародного валютного фонду на 5 млрд доларів. У Moody's вважають, що вона вирішує проблему короткострокового фінансування України і, ймовірно, допоможе закріпить прогрес у реформах, досягнутий в останні роки.

Агентство підкреслило, що нова програма МВФ розблокує додаткову фінансову допомогу від Світового банку і Європейського Союзу. Загальна сума, на яку може розраховувати Україна, сягає 8,6 млрд доларів.

"Додаткове багатостороннє фінансування життєво важливо для України, оскільки її потреби у фінансуванні різко зросли, враховуючи помітне погіршення макроекономічних умов в країні", – говориться у повідомленні агентства.

За прогнозами Moody's, ВВП України цьогоріч скоротиться на 4,5%, а дефіцит державного бюджету збільшиться до 7,5% (порівняно з 2% у 2019 році).

Прем'єр Денис Шмигаль вже прокоментував рейтинг Moody's щодо України.

"Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service (Moody's), що входить до трійки найбільших агентств світу, підвищило кредитний рейтинг України до рівня B3 з Caa1 з прогнозом "стабільний". Це потужний позитивний сигнал для українських та іноземних інвесторів. А також підтвердження того, що фінансова політика Уряду сприяє зміцненню економіки України. Ключову роль у цьому рішенні зіграло продовження співпраці з МВФ за новою кредитною програмою. Впевнений, що це пожвавить економіку та в підсумку — сприятиме підвищенню добробуту українців", – написав він у Facebook.

Нагадаємо, у МВФ вважають, що Україна не оговтається від коронакризи до 2023.

Раніше Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на $5 мільярдів.

10 червня Європейська комісія перерахувала Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги. До кінця року Україну очікує ще 1,2 млрд євро від Єврокомісії і 1 млрд доларів від Світового банку.

12 червня в Україну надійшов перший транш кредиту МВФ – 2,1 млрд доларів.

Шмигаль розповів, на що піде перший транш від МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: