fbpx
Сьогодні
18:19 13 Чер 2020

Байден і його син не фігурують в справі про хабар НАБУ і САП, - Холодницький

Фото Reuters

Кандидат у президенти США Джо Байден і його син Хантер не фігурують у справі, пов'язаній з ексміністром природних ресурсів Миколою Злочевським. За закриття цієї справи НАБУ і САП пропонували хабар у розмірі 6 мільйонів доларів.

Про це заявили керівник САП Назар Холодницький і НАБУ Артем Ситник на брифінгу.

"Байден-молодший (Хантер) і Байден-старший (Джо) в цьому конкретному провадженні не фігурують", – заявив Холодницький.

Зі свого боку, Ситник закликав не перетворювати цю справу на таку, яка має політичний підтекст, і не робити "політичних спекуляцій".

Однак на сайті Burisma Group, компанії, яка належить Злочевському і в якій працював Байден молодший, повідомили, що керівництво не має відношення до участі в неправомірних діях, про які оголосила САП.

"Компанія Burisma Group і її керівництво не мають ніякого відношення до повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і деяких ЗМІ про участь в неправомірних діях. Щоб уникнути спекуляцій, просимо представників медіа уникати ототожнення і припущень", – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 12 червня стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро України задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади 6 млн доларів хабаря керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття кримінальної справи проти нього.

Варто зазначити, що компанію Злочевського Burisma підозрювали в ухиленні від податків, відмиванні коштів та розкраданні державних ресурсів, але у 2018-му несподівано стало відомо, що всі справи проти компанії закриті. Наразі НАБУ розслідує лише одну, яка має стосунок до компанії — про розкрадання державних ресурсів, де обвинуваченими є чиновники Міністерства екології часів Януковича. Тоді ліцензії на розробку газових родовищ фірмам Злочевського, зокрема Burismа, погоджувало міністерство, яке він сам і очолював.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: