fbpx
Сьогодні
08:28 12 Чер 2020

У партійному чаті "Слуги народу" наперед анонсували арешт Стерненка

У фракції "Слуги народу" заздалегідь обговорюють арешт активіста Сергія Стерненка, який запланований на 12 червня, а також репутаційні втрати від цього. Адже на поруки його можуть взяти нардепи від "Голосу".

Як повідомили "Рубриці" два джерела в монобільшості, увечері 11 червня глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія в одному з партійних чатів анонсував затримання активіста.

"Ми тут завтра Стерненка закриваємо за 115-ю статтею. Депутати Голосу 10 людей беруть його на поруки, це дає їм рейтинг в правому крилі. Чисто аудиторія ЄС і Голос", – написав Арахамія.

Як раніше повідомляла "Рубрика", активісту Сергію Стерненку 11 червня вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. На 14:00 12 червня анонсовано судове засідання, яке пройде у Шевченківському районному суді Києва.

Служба безпеки України заявляє, що Стерненко оборонявся лише на початку, а потім втік за пораненим Кузнєцовим майже 100 метрів і вдарив його ножем в серце, коли небезпеки вже не було.

Його підозрюють в тому, що 25 травня 2018 року в Одесі він порізав чоловіка, який напав на нього. Незабаром нападник помер від отриманих ран. Стерненко наполягає, що захищав своє життя, а підозра до нього є політичною розправою. Справу розслідувала поліція, потім його передали в СБУ через можливу причетність поліції до нападу.

Стерненко пов'язує напад зі своєю діяльністю активіста і протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Також Стерненко звинувачує в медійної кампанії проти нього міністра Авакова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: