fbpx
Сьогодні
20:23 12 Чер 2020

Справа Стерненка: поліція весь день не пускала до суду тих, хто хоче взяти активіста на поруки

Сьогодні Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід одеському активісту Сергію Стерненку, якому СБУ повідомила про підозру у навмисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. При цьому спочатку поліція не пускала в зал засідання навіть тих, хто готовий взяти активіста на поруки і прийшов з відповідною заявою.

За словами одного з адвокатів, Стерненка готові взяти на поруки близько 40 осіб, серед яких народні депутати. При цьому вони кілька разів безуспішно намагалися потрапити на засідання суду.

Сам Стерненко також відмовився повертатися в зал для продовження засідання до того моменту, поки в будівлю не пустять поручителів. Спроби потрапити в зал засідання супроводжувалися вигуками "Авакова у відставку" і гімном України. Також під судом звучали "Слава Україні! Героям Слава".

При цьому активісти кидали пляшки в поліцію. Правоохоронці у свою чергу відтісняли людей від суду. За словами учасників акції в підтримку Стернека, правоохоронці також їх штовхали.

Тим часом уздовж будівлі суду правоохоронці посилили "живу кордон". Там також присутня Національна гвардія. В результаті поручителів почали пускати по 10 осіб. У зал суду пустять 22 людини. У решти просто візьмуть заяви на вході в суд.

Стерненко повідомив про те, що слідчий прокурор Микола Бозовуляк розголосив інформацію щодо вжиття заходів безпеки. Захист Стерненка просив суд про відвід Бозовуляка.

"Прокурор Бозовуляк щойно розголосив детальні відомості щодо вжиття відносно мене заходів безпеки. Мною було заявлено протест, суддя його задовольнив. Це ще одне з десятків підтверджень того, що ручний прокурор Венедіктової Бозовуляк є упередженим і його взагалі не цікавлять реальні обставини справи", – йдеться у повідомленні.

Водночас в Укрінформі повідомили про те, що захисту заявила про відвід прокурору Миколі Бозовуляку. Один з адвокатів Стерненка зазначив, що сторона захисту сумнівається в неупередженості прокурора у цьому провадженні. Сергія Стерненко підтримав заяву адвокатів та заявив про те, що вважаєю Бозовуляка упередженим.

"Я вважаю його упередженим… Прошу звернути увагу на те, що долучаючи додатки до клопотання про обрання мені запобіжного заходу, Бозовуляк додав виключно ті, як він вважає, докази, які, на його суб'єктивну думку, можуть свідчити про наявність умислу на вчинення певних правопорушень у моїх діях. Натомість він не долучив жодного доказу, які є в матеріалах кримінального провадження, які вказують, що я не вчиняв тих дій, які мені інкримінують. І це суперечить принципу повноти, неупередженості, якого має дотримуватися прокурор", – заявив Стерненко.

Під Шевченківським судом проходить акція підтримки Стерненка, депутати "Голосу" хочуть взяти активіста на поруки.

Як раніше повідомляла "Рубрика", активісту Сергію Стерненку 11 червня вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. На 14:00 12 червня анонсовано судове засідання, яке пройде у Шевченківському районному суді Києва.

Служба безпеки України заявляє, що Стерненко оборонявся лише на початку, а потім втік за пораненим Кузнєцовим майже 100 метрів і вдарив його ножем в серце, коли небезпеки вже не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: