fbpx
Сьогодні
15:21 12 Чер 2020

Під Шевченківським судом проходить акція підтримки Стерненка, депутати "Голосу" хочуть взяти активіста на поруки

"Вони перетинають вже всі межі! Застосували силу до людей", - Стерненко написав у телеграмі

Під будівлею столичного Шевченківського райсуду, де сьогодні будуть обирати запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, почалася акція підтримки.

Сам Стерненко вже встиг заявити про відвід судді Володимиру Бугілю, який «є суддею Майдану і має конфлікт інтересів».

Ми заявляємо відвід судді Бугілю, який є суддею Майдану та має конфлікт інтересів. Тим часом людей в суд не пускають, хоча зала засідань пуста.

Posted by Sternenko on Friday, June 12, 2020

Як повідомляє «Бабель», Стерненка не впустили в будівлю суду, тому що він приніс із собою пляшку води. Він встиг звернутися до присутніх і намагається зайти в будівлю. Всередину намагаються потрапити близько 200 осіб — половина з них журналісти.

На вулиці стоїть близько 500 осіб. Вони прийшли з плакатами і скандували образи на адресу міністра МВС Арсена Авакова і блогера Анатолія Шарія, після того як представник його видання «Шарий.net» був помічений біля суду.

Потім Стерненко зайшов в зал суду. Він на своїй сторінці в Facebook запустив онлайн-трансляцію із зали суду.

Судилище

Posted by Sternenko on Friday, June 12, 2020

Біля будівлі суду також присутні народні депутати, мінімум 7 нардепів від «Голосу» готові взяти Стерненка на поруки.

Зараз депутати нашої фракції на суді Сергій Стерненко. Готові взяти на поруки.Solomiia Bobrovska, Yulia Klymenko, Olga Stefanyshyna, Kira Rudik, Ярослав Железняк

Posted by Голос on Friday, June 12, 2020

Як раніше повідомляла "Рубрика", активісту Сергію Стерненку 11 червня вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. На 14:00 12 червня анонсовано судове засідання, яке пройде у Шевченківському районному суді Києва.

Служба безпеки України заявляє, що Стерненко оборонявся лише на початку, а потім втік за пораненим Кузнєцовим майже 100 метрів і вдарив його ножем в серце, коли небезпеки вже не було.

Його підозрюють в тому, що 25 травня 2018 року в Одесі він порізав чоловіка, який напав на нього. Незабаром нападник помер від отриманих ран. Стерненко наполягає, що захищав своє життя, а підозра до нього є політичною розправою. Справу розслідувала поліція, потім його передали в СБУ через можливу причетність поліції до нападу.

Стерненко пов'язує напад зі своєю діяльністю активіста і протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу він звинувачує мера Геннадія Труханова. Також Стерненко звинувачує в медійної кампанії проти нього міністра Авакова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: