fbpx
Сьогодні
12:40 12 Чер 2020

Уряд дозволив в’їзд іноземцям та назвав країни, куди зможуть відправитися українці

Уряд відкрив пункти пропуску та контролю в аеропортах України, а також дозволив в'їзд для іноземців з країн, де немає значного поширення COVID-19.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в'їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення", – зазначив міністр.

За його словами, таке рішення є очікуваним та невід'ємно пов'язаним із відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

"Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека та захист наших громадян залишаються в пріоритеті", – додав Криклій.

У Міністерстві інфраструктури уточнили перелік країн, куди зможуть відправитися українці. Адже з 15 червня поновлюється міжнародне авіасполучення.

Зокрема, для українців передбачили в'їзд в Албанію і США без обмежень на кордоні і без тестування, для прибулих до Великобританії – карантин 14 днів.

При цьому в Туреччину в'їзд буде без обмежень на кордоні, а тестування – по прибуттю.

Також з 27 червня дозволять в'їзд у Туніс з тестуванням після прибуття.

"Буде розглянута можливість відкриття кордонів після поліпшення епідситуації в Україні: Кіпр, Чорногорія – перегляд раз в тиждень Грузія, Греція – з 1 липня", – зазначив Криклій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: