fbpx
Сьогодні
11:58 11 Чер 2020

Зеленський пояснив, чому не пропонував Авакову піти у відставку

Президент Володимир Зеленський зазначає, що не пропонував міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову піти у відставку, але мав намір із ним зустрітися.

"Ні, я не пропонував. Він хотів зі мною зустрітися. Тому я з ним зустрінуся, ми це проговоримо (розмова записувався 3 червня)", – сказав він в інтерв'ю "Українській правді".

Зеленський зазначив, що не може дати однозначну відповідь, чи на своєму місці Аваков, після резонансних подій у Кагарлику і Броварах, при цьому згадав, що в культурі інших країн, якщо є такі випадки, то за такі речі має нести відповідальність сам міністр.

Президент знову нагадав, що з Аваковим є домовленість про необхідність доведення до кінця й отримання результату в справах Катерини Гандзюк і Павла Шеремета.

"Шеремет – його особиста відповідальність. І я йому казав, що хочу побачити, як це закінчиться. Те, що я бачу і суспільство це бачить – там все дуже неоднозначно. Я хочу, щоб він довів це, тому що це дуже гучна справа. Я не хотів би, щоби історія з Шереметом була такою, як історія з Гонгадзе: всі знають, що журналіста вбили, всі розуміють, що хтось за цим був і як це зроблено. І навіть хтось сидить, хтось кудись зник. Але відповіді, от такої чистої, відвертої відповіді – ось його вбили, ось вбивця, він сидить, йому дали 30 років – такого немає. Чистоти відповіді немає", – пояснив президент.

Нагадаємо, що фракція "Голос" подала на реєстрацію у Верховну Раду проєкт постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: