fbpx
Сьогодні
16:02 11 Чер 2020

Збиття літака МАУ в Ірані: Шмигаль заявив про зрушення у справі

Фото Reuters

Україна домоглася суттєвих зрушень у перемовинах з Іраном з приводу передачі "чорних скриньок" літака МАУ, який був збитий над Тегераном на початку січня 2020 року.

Про це під час пресконференції з нагоди перших 100 днів нового уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, з послабленням карантину спілкування з іранською стороною стане ще більш активним.

"Перемовини з іранською стороною не припинялися, хоча були ускладнені коронавірусом. Не було змоги контактувати безпосередньо, тому всі перемовини були переведені у віртуальний режим, що ускладнило змогу, в тому числі, й передачі матеріалів та "чорних скриньок", – сказав очільник Кабміну.

"Але сьогодні є добре просування у цій справі. Міністр закордонних справ займається особисто цією справою. Знаю, що домовленість про "чорні скриньки" – на порядку денному. І вона просунулася далі, ніж три місяці тому, до карантину. Стосовно подальших домовленостей – зараз активна фаза перемовин з послабленням карантину і можливістю особистих зустрічей буде активізована", – запевнив Шмигаль.

Зазначимо, Іран надішле "чорні скриньки" літака МАУ до Франції.

Нагадаємо, що 10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: