fbpx
Сьогодні
15:05 11 Чер 2020

Євросоюз почне відкривати кордони для іноземців з 1 липня

ЄС почне відкривати кордони для іноземців з 1 липня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосила єврокомісар з внутрішніх справ Йлва Йоганссон.

"Після зняття контролю на внутрішніх кордонах країн ЄС ми пропонуємо відкритий і гнучкий підхід щодо зняття обмежень на поїздки до ЄС, починаючи з 1 липня", – заявила єврокомісар.

З 1 липня обмеження знімуть для громадян країн, де епідемічна ситуація схожа або краща, ніж у ЄС, із розрахунком, що ці треті країни так само відкриються на в'їзд для громадян Євросоюзу. Відповідний список повинні будуть погодити країни-члени.

Головними критеріями будуть кількість захворювань коронавірусом на 100 тисяч населення, тенденції розвитку епідемії та загальна ситуація з реагуванням країни на COVID-19 (система тестування, моніторингу, відстеження контактів, звітування, лікування).

Серед перших до цього списку потраплять країни Західних Балкан: Албанія, Боснія та Герцеговина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія та Сербія.

При цьому в разі зміни ситуації у певній країні обмеження можуть поновити. Також можуть відмовити у в'їзді окремому мандрівникові з країни, для якої обмеження зняті, якщо вважатиметься, що він "може становити загрозу для громадського здоров'я".

Для України рішення ще не ухвалене. Воно буде залежати, зокрема, від розвитку епідемічної ситуації.

Також Єврокомісія закликає країн-членів зняти прикордонний контроль з понеділка, 15 червня. Це рішення не є імперативним: країнам-членам рекомендують відкрити внутрішні кордони з цієї дати, або "настільки швидко, як це можливо".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: