fbpx
Сьогодні
12:20 11 Чер 2020

Степанов про відпуски за кордоном: Щоб щось планувати, рішення України недостатньо

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не знає, коли українці зможуть відпочивати за кордоном, а для іноземців українська влада продумує правила в'їзду.

Про це Степанов сказав на брифінгу 11 червня.

"Для того, щоб щось планувати, рішення виключно України недостатньо. Для цього потрібно відновлення авіасполучення, можливість поїхати в якості туриста до тої чи іншої країни і рішення цієї країни відповідно.

Я хотів би наголосити, що підвищення захворюваності ми спостерігаємо не тільки в Україні, а й в інших країнах – і в Німеччині, і в інших європейських країнах. Тому про планування (поїздок) ми зможемо говорити після рішення тих чи інших країн".

На запитання, чи влада розглядає варіант, щоб туристи в аеропорту проходили тест на коронавірус замість 14-денної ізоляції, голова МОЗ відповів ствердно, але наголосив, що "будь-яке тестування може здійснюватися виключно медичними працівниками".

"Якщо говорити взагалі про перетин кордону, про відновлення міжнародного сполучення, яке на сьогодні заплановано з 15 червня, то ми розглядаємо разом із Міністерством інфраструктури – це робити "червону зону" і "зелену зону" для країн, з якими у нас буде відновлено сполучення.

Також Степанов сказав, що після відновлення міжнародного авіасполучення іноземцям для в'їзду в Україну необхідно буде мати страховий поліс.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: