fbpx
Сьогодні
13:00 11 Чер 2020

Стало відомо, хто зайде до парламенту замість Вакарчука

Аліна Свідерська зайде до парламенту замість Святослава Вакарчука

Вона є наступною у списку партії "Голос".  Про це сказав і сам Вакарчук на брифінгу в Маріїнському парку, на якому оголосив про складання своїх повноважень.

Дружина екс-міністра оборони Загороднюка Андрія Аліна Свідерська балотувалася в депутати Верховної Ради за списком партії Святослава Вакарчука "Голос", пишуть "Українські новини". Свідерська була у списку партії "Голос" під № 19.

30-річна випускниця Києво-Могилянської академії. Після навчання в Україні вона вивчала право в британському Кембриджі. У 2015 році вона була радником міністра економіки Абромавичуса з питань дерегуляції. Його зараз призначили головою "Укроборонпрому".

П'ять років тому Аліна Свідерська розповідала про своє навчання в Англії за стипендією від фонду Сороса.

Аліна Свідерська

"Я навчалася в Кембриджі на стипендії Сороса. Отримала дві стипендії. Одну стипендію Пінчука, яка повністю покривала все, і друга стипендія Сороса – вона теж все покривала. Я вибрала стипендію Сороса. Мені покривали всі витрати, аж до квитків туди і назад, гроші на харчування, перельоти, у мене залишалося ще на подорожі по всьому світу, – все за рахунок стипендії", – розповіла Свідерська.

Зараз вона керує ТОВ "Айсі хідро юкрейн". Фірма займається працює в галузі електроенергетики. Володіє цією фірмою норвезька компанія AICE Hydro AS. У ній основні власники – громадяни Норвегії та Данії. Аліні Свідерській належить в норвезькій фірмі 4,06% капіталу.

Фірма "Айсі хідро юкрейн", якою керує Аліна Свідерська, займається будівництвом міні-гідроелектростанцій в Україні. Зокрема, готується будівництво міні-гідроелектростанції в Новоград-Волинському районі Житомирської області.

Влітку минулого року на сайті Новоград-Волинської міськради з'явилася інформація, що депутати міськради звернулися до Житомирської облдержадміністрації з приводу можливих негативних наслідків у разі будівництва міні-ГЕС. На думку депутатів, через вибір місця розташування греблі виникла критична ситуація навколо водозабору міста Новоград-Волинський.

Норвезька компанія AICE Hydro AS, 4% капіталу якої у дружини задекларував ексміністр оборони, який також є власником ще однієї української фірми "Екоресурсбуд". Остання займається реконструкцією міні-ГЕС "Жураки" у Борогодчанському районі Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: