fbpx
Сьогодні
19:45 11 Чер 2020

Шмигаль назвав 11 досягнень уряду

Фото Reuters

Прем'єр України Денис Шмигаль до 100 днів роботи уряду назвав 11 досягнень своєї команди.

Про це Шмигаль написав у Facebook.

"100 днів тому Уряд під моїм керівництвом склав присягу на вірність українському народу. В день призначення ніхто з нашої команди міністрів і уявити не міг, що буде працювати в "Уряді надзвичайної ситуації". Часто — цілодобово. Про те, що вдалося зробити за цей час, розповів сьогодні на першій відкритій пресконференції", – каже він.

Він назвав 11 досягнень свого уряду

🔹 Вчасно запроваджені карантинні заходи допомогли зберегти тисячі життів українців. Вони дали змогу підготувати медичну систему та насамперед — людей — до майбутніх випробувань пандемії.

🔸 Коли ми створили аналітичну систему (дашборди), то лікарні першої хвилі були наповнені ліками та захисними засобами менш ніж на 40%. Сьогодні ці показники зросли вдвічі. А медики отримують доплати в 300% через механізми НСЗУ в повному обсязі та без затримок.

🔹 Уряд підтримав людей та бізнес під час карантину. Ми здійснили додаткові виплати пенсіонерам, скоротили термін реєстрації безробітних, пришвидшили та збільшили суми соціальної допомоги. Були виділені 9 млрд грн на програми по безробіттю з яких 5 млрд грн на програми по частковому безробіттю. Додатково 28 млрд у держбюджеті передбачили для пенсійних виплат.

🔸 Дуже швидко наш Уряд оновив бюджет та створив Фонд боротьби з COVID-19 на 64,7 млрд грн. Ці кошти активно використовуються в соціальній сфері та дають можливість оперативно реагувати на виклики, пов'язані з негативними наслідками пандемії.

🔹 Ми створили Раду економічного розвитку, куди залучили найкращих науковців, бізнесменів, асоціацій, які допомогли Уряду скласти потужну Програму стимулювання економіки «Економічне відновлення». Вона містить понад 230 пунктів. Протягом цього й наступного року Уряд буде перетворювати ці пункти в конкретні законотворчі ініціативи та рішення.

🔸Ми затвердили меморандум із МВФ на 5 млрд доларів. Це була довга робота, яку розпочали до нас. Але саме ці останні місяці, проведені в щоденних переговорах, стали ключовими.

🔹 Ми також завершили тривалі перемовини з інвесторами в «зелену» енергетику, підписавши меморандум. Він дасть економію для України щорічно 6 млрд грн вже з цього року.

🔸Крім того, створили антикризовий енергетичний штаб, куди залучили численних професіоналів, які допомагають Уряду боротися з кризовими явищами в цій сфері.

🔹 За цей час ми дали великий поштовх реформі децентралізації, затвердивши всі перспективні плани областей. Сьогодні обговорюємо формування районів. І це буде етапом завершення основного процесу реформи децентралізації, щоб вже у жовтні провести місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним поділом.

🔸Вперше за 5 років Уряд долучився до Мінських переговорів. Один з наших віцепрем'єрів є учасником ТКГ. Ми дали новий формат Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, показавши пріоритетність цього напрямку для урядової політики.

🔹 Сьогодні ми ведемо співбесіди з кандидатами в міністри, і найближчим часом наш Уряд буде доукомплектований. Очікую, що наша команда буде продуктивною.

"Це не Уряд мрійників, це не Уряд для піару. Наше завдання — зробити все можливе для покращення добробуту українців", – резюмує він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: