fbpx
Сьогодні
16:26 11 Чер 2020

Письменниця Джоан Роулінг вперше розповіла, як пережила домашнє насильство

Британська письменниця Джоан Роулінг вперше розповіла, що пережила домашнє насильство. Травматичним досвідом вона поділилася в есе, опублікованому у відповідь на звинувачення в трансфобії.

«Я пишу про це зараз не щоб заслужити симпатію, а через солідарність з багатьма жінкам зі схожими історіями, яких вважають ханжами через занепокоєння з приводу змішаних просторів», – йдеться в есе.

За словами Роулінг, вона не висловлювалася на цю тему раніше, тому що згадувати досвід насильства травматично, до того ж, вона дбала про Джесіку, дочку від першого шлюбу.

Тепер Роулінг поділилася історією за згодою Джесіки. При цьому письменниця підкреслила, що вважає себе тією, що вижила (survivor), а не жертвою (victim).

«Не без труднощів мені вдалося вирватися з першого шлюбу, в якому було насильство, і тепер я одружена з по-справжньому добрим і порядним чоловіком, з ним я відчуваю себе впевнено і безпечно – так, як і не думала, що коли-небудь трапиться. Незважаючи на це, шрами від агресії і сексуального насильства не зникають, не має значення, наскільки ви кохані, і не важливо, скільки грошей ви заробили. Моя вічна нервозність – сімейний жарт, і хоча я знаю, що це смішно, але я молюся, щоб мої дочці не здригалися, як я, від гучних звуків або раптового наближення людей ззаду», – пише Роулінг.

Через декілька твітів Роулінг звинуватили в трансфобії.

Зокрема, її розкритикували за пост: «Якщо статі не існує, то і реальність, в якій живуть жінки по всьому світу, виявляється стертою. Я знаю і люблю транслюдей, але якщо викреслити поняття статі, то це не дає можливості багатьом осмислено говорити про своє життя».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: