fbpx
Сьогодні
21:18 11 Чер 2020

НАБУ відкрило кримінальне провадження на Єрмака

Фото ОПУ

Національне антикорупційне бюро відкрило два кримінальні провадження у справі так званих "плівок Єрмака", одне з них – стосовно голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У НАБУ повідомили, що відкрило два кримінальні провадження у справі "плівок Єрмака". Одне з проваджень відкрите щодо голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Також у бюро відзначили, що отримали ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо зобов'язання внести відомості в ЄРДР за заявою адвоката в інтересах народного депутата України.

"Відповідно до вказаної заяви, громадянин України одержав неправомірну вигоду за вплив на ухвалення рішень головою Офісу президента щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади. Відомості про кримінальне правопорушення … внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація – частина 2 статті 369-2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди – ред.)", – йдеться в повідомленні.

Відповідно до вказаної заяви, голова Офісу президента Єрмак "одержав неправомірну вигоду у великому розмірі за ухвалення рішень щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади". Щодо цього в ЄРДР внесли відомості про кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацією "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: