fbpx
Сьогодні
22:09 11 Чер 2020

В Японії створили додаток для профілактики деменції

Японське урядова установа розробила додаток для смартфонів, призначений для запобігання розвитку деменції у літніх людей в умовах обмежень на вихід з дому і діяльності поза домом через новий спалах коронавірусу.

Національний центр геріатрії та геронтології вважає, що в результаті утримання від виходу з будинку літні люди можуть піддаватися більшому ризику недоумства, а також зниження фізичної сили до рівнів, коли за ними потрібно догляд, повідомляє nippon.com.

В Японії створили додаток для профілактики деменції

Як це працює?

Додаток, який можна завантажити безкоштовно, дозволяє користувачам створювати маршрути для прогулянок в парки або інші місця і показує 50 видів вправ, які можна виконувати вдома.

Пізніше інститут додасть в додаток більше функцій – наприклад, надасть користувачам відео для вправ на обчислення і словесні ігри.

Крім того, центр планує допомогти літнім людям користуватися послугами доставки їжі Uber Eats і інтернет-магазинів Amazon, щоб підтримувати зв'язок з суспільством.

Згідно з опитуванням, проведеним центром 23-27 квітня, коли у всій країні діяв надзвичайний стан у зв'язку з кризою коронавируса, тільки 50% респондентів похилого віку сказали, що займалися фізкультурою.

Тим часом японські астрономи пропонують прибирати космічне сміття за допомогою лазера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: