fbpx
Сьогодні
15:02 10 Чер 2020

Зеленського, Ляшка, Єрмака оштрафували за відвідування кафе у Хмельницькому

Фото ОПУ

Правоохоронці склали адміністративний протокол на президента України Володимира Зеленського у зв'язку з порушенням карантину через відвідування кафе в Хмельницькому. Також штрафи були виписані власнику закладу і іншим відвідувачам, які були в складі делегації президента.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначили правоохоронці, власник закладу відновив роботу внутрішніх залів кафе, де обслужили відвідувачів, незважаючи на заборону.

"У результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) на власника кафе та відвідувачів, у тому числі – президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габинета і Хмельницького міського голову Олександра Симчишина", – повідомили в МВС

Адмінпротоколи будуть передані на розгляд суду. Порушникам карантину загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Нагадаємо, Володимир Зеленський казав, що готовий оплатити можливий штраф за відвідування кафе під час карантину.

Водночас ситуацію пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми… йшли вулицею, хотіли взяти кави. Ресторатори як і інший бізнес хочуть відкритися раніше, вони звернулися до нас – ми вже готові виконувати ваші норми, які ви опублікували. Ми просто зайшли перевірити, чи було дотримано все, як було прописано в наших нормах. Я сидів подалі і контролював, подивилися, як все буде працювати", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: