fbpx
Сьогодні
13:50 10 Чер 2020

Адвокат Порошенка про вручену підозру: Це юридичний треш

Підозра п'ятому президентові України, народному депутатові Петру Порошенку, про вручення якої заявили в ДБР, стосується справи про можливе незаконне призначення на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) Сергія Семочка.

"Справа, про яку йдеться, – це справа про призначення пана Семочка заступником глави Служби зовнішньої розвідки. Це абсурд. Колишній генпрокурор пан Рябошапка говорив, що це юридичний треш. І так воно насправді – це юридичний треш", – заявив адвокат Порошенка Ілля Новіков.

"У Венедіктової забрало майже три місяці, щоб прийняти це рішення і щоб підписати проект цієї підозри. Вона могла підписати його з першого дня після свого призначення генеральним прокурором. Вона не мала волі все це робити. Вона розуміє – я впевнений, – що підписання такої безпідставної підозри означає реальну перспективу для неї самої бути притягнутою до кримінальної відповідальності", – наголосив Новіков.

Він також сказав: "Насправді був план вручити Порошенку повідомлення про підозру. Щойно ми з колегами зайшли до кабінету слідчого, ще до того, як розпочався допит, до нас підійшов співробітник Офісу генпрокурора, до речі, не назвавши свої повноваження… і спробував вручити підозру. Оскільки це не було згідно із законом і процедурою, ми відмовилися спілкуватися з цією людиною, і зараз Петро Порошенко залишив приміщення ДБР".

Тим часом в соцмережах ДБР повідомило: "11:40 прокурори Офісу генерального прокурора за дорученням генерального прокурора повідомили про підозру п'ятому президенту України".

У коментарі журналістам начальник другого відділу ДБР Вадим Приймачок, у свою чергу, зазначив: "У приміщенні центрального апарату ДБР Петру Порошенку слідчі ДБР вручили письмове повідомлення про підозру в кримінальному провадженні, де останній обґрунтовано підозрюється в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав діючого главу зовнішньої розвідки до перевищення службових повноважень".

Захисник Порошенка також сказав, що звинувачення сформульовано так наче б то "Порошенко з метою вкрасти зарплатню Семочка призначив його на посаду в обхід процедури".

Новіков зазначив, що за законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурор Ірина Венедіктова.

Допит Порошенка у ДБР, який призначили на 10 червня на 11.00, мав стосуватися справи про незаконне переміщення через кордон 43 картин всесвітньо відомих художників. Його викликали у якості свідка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: