fbpx
Сьогодні
22:29 10 Чер 2020

В Україні з'являться нові дорожні знаки: що вони означають

"Укравтодор" анонсував впровадження нової навігації на дорогах України, з'являться оновлені дорожні знаки.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів глава агентства Олександр Кубраков.

Він пише, що після оновлення доріг слід встановити і нові дорожні знаки.

В Україні з'являться нові дорожні знаки

Це допоможе водіям краще орієнтуватися на місцевості і планувати маршрути.

"Мені складно уявити, що зараз, після того як будуть оновлені тисячі кілометрів доріг, на них будуть встановлені знаки старого зразка. Якісне дорожнє покриття і сучасна навігація – по-справжньому європейські дороги в Україні", – написав Кубраков.

В Україні з'являться нові дорожні знаки

"Ми часто забуваємо про те, для чого взагалі потрібні дорожні знаки. Це інформація для планування маршрутів, попередження про можливі дорожні ускладнення і заборонені дії. Від їх якості та функціональності залежить безпека учасників дорожнього руху ", – зазначив він.

Відзначається, що експериментальні знаки вже встановлені на Львівщині. У планах "Укравтодору" ввести нову навігацію на маршруті Київ-Дніпро (Н-31), Сєвєродонецьк – КПП Станиця Луганська, Київ-Знам'янка (Н-01) та багатьох інших маршрутах.

В Україні з'являться нові дорожні знаки

Першим була обрана ділянка траси Н-01 від Городища до Сміли, де зараз активно проводяться ремонтні роботи і можна швидко встановити знаки.

"Для побудови такої великої системи, як автомобільна навігація, потрібно визначити принципи, які допомагають упорядкувати всі рішення: знаки стоять в тих місцях, де їх чекає побачити водій, і відповідають на ті потреби, які у нього виникають. На всьому шляху знаки і принципи повинні бути типовими і схожими. Користування знаками повинно бути зручним. Дорога повинна давати інформації більше, ніж необхідно, і нагадувати правила ", – додали в "Укравтодорі".

В Україні з'являться нові дорожні знаки

Згідно з інформацією держагентства, типові ділянки дороги і потреби на цих ділянках, будуть виділятися – щоб в однакових ситуаціях водієві допомагав однаковий набір знаків.

"Згідно з опитуванням, багато водіїв орієнтуються саме за номерами трас, практика кодування кольорами різних трас не нова. Але ми пропонуємо застосовувати колір за пріоритетами доріг: Е-40 європейський маршрут – зелений; М-03 міжнародна дорога – червоний; Н-01 національна – червоний; Р-16 регіональна – без кольору Т14-02 територіальна – без кольору", – пояснюють в "Укравтодорі"

В Україні з'являться нові дорожні знаки

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: