fbpx
Сьогодні
15:53 10 Чер 2020

Справа "Приватбанку": уряд програв апеляцію по виплаті Суркісам 250 млн доларів

Ігор Суркіс

Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу Кабінету міністрів щодо зобов'язання Приватбанку виплатити 250 мільйонів доларів за депозитними договорами з офшорним компаніям братів Суркісів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на юридичного радника Приватбанку Андрія Пожидаєва.

"Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляції Кабінету міністрів, залишив постанову Печерського райсуду в силі. Ми готуємося до подання касаційної скарги і розгляду цієї справи Верховним Судом, оскільки у Верховного Суду однозначна практика – рішення про забезпечення позову не може підміняти рішення спору по суті", – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Київський апеляційний суд залишив в силі постанову судді Печерського районного суду Підпалого по фактичному стягненню з державного ПриватБанку $ 259 млн на користь офшорних компаній, пов'язаних з сім'єю Суркісів. Тоді Кабмін, як власник ПриватБанку, був залученний третьою стороною, що дало йому змогу подати відповідну апеляцію.

Нагадаємо, що суддя Печерського районного суду Києва Підпалий 25 лютого 2020 року вирішуючи питання про роз'яснення, за заявою державного виконавця Мін'юсту, ухвали про забезпечення позову шести англійських компаній Суркісів, розгляд якого зупинено ще в 2017 році, фактично прийняв рішення, яким зобов'язав ПриватБанк виплачувати цим компаніям кошти, які були ними розміщені на рахунках Кіпрської філії Приватбанк ще в 2012—2014 роках, а також відсотки, які за умовами таких договорів повинні були нараховуватися з моменту укладення депозитного договору до 17 лютого 2020 року — це $ 259 млн. Ці кошти ПриватБанк планував направити у держбюджет.

Вже 15 червня 2020 Велика палата Верховного Суду продовжить розгляд іншої справи за позовом сім'ї Суркісів, а саме про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та про визнання недійсними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку у час націоналізації (Bail-in).

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: