fbpx
Сьогодні
20:15 10 Чер 2020

Справа MH17: з'явився свідок запуску ракети

Фото Reuters

Прокуратура Нідерландів заявила про наявність свідка запуску ракети по малайзійському літаку рейсу MH17 на Донбасі. Сторона обвинувачення хоче заслухати цього анонімного свідка.

Про це заявили під час сьогоднішніх слухань у справі про катастрофу рейсу MH17, повідомляє видання nu.nl.

За даними прокуратури, свідок, якого називають X48, був присутнім на місці пострілу та заявив у 2016 році, що бачив зенітно-ракетну установку, а також запуск ракети та слід, який лишився після її запуску.

Зазначимо, сьогодні відбулося чергове судове засідання у справі про катастрофу малайзійського рейсу MH17 у липні 2014 року поблизу Донецька. За основною версією слідства, літак був збитий зенітно-ракетною установкою "БУК", яку Росія передала бойовикам.

Раніше у Нідерландах обвинуваченим у катастрофі MH17 відмовили в імунітеті.

В МЗС повідомили, що до списку підозрюваних у справі MH-17 може увійти і військово-політичне керівництво Росії.

Нагадаємо, 8 червня в Нідерландах розпочалася чергова сесія судового процесу у справі щодо збитого над Донбасом літака рейсу МН17, яка триватиме до 3 липня.

Також, захист росіянина Олега Пулатова, який є одним із 4 обвинувачених у справі МН17, наполягає на необхідності особистої зустрічі з підзахисним, щоб визначити подальшу позицію у судовому процесі. Жодного з чотирьох обвинувачених у суді немає.

Раніше заступник генпрокурора України розповів, чим займеться суд в Нідерландах на даному етапі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: