fbpx
Сьогодні
10:39 10 Чер 2020

Перший транш від МВФ очікується 11 червня, - уряд

Перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів Україна отримає в найближчі день-два. 

Про це він заявив зранку в ефірі телеканалу "Україна 24".

Шмигаль зазначив, що це прямі кошти до держбюджету для боротьби з кризою COVID-19 та його наслідками.

"Перший транш 2,1 млрд доларів. Отримати ми розраховуємо їх у найближчі день-два. Тобто, ці дні. Далі це програма, яка розрахована на 18 місяців, а сам кредит розрахований на 5 років", – сказав Шмигаль.

В Мінфіні повідомили, що перший транш обсягом 2,1 млрд доларів має надійти в Україну 11 червня 2020 року, та буде спрямований до Державного бюджету України.

"Це дасть можливість забезпечити соціальний захист населення, в тому числі вжити заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також – забезпечити вчасне здійснення виплат за нашими борговими зобов'язаннями.

Програма Stand-by зосереджена на ключовому завданні – підтримці макроекономічної та фінансової стабільності, і охоплюватиме, серед іншого, такі сфери як: фіскальна політика; монетарна політика; політика фінансового сектору; енергетична політика та антикорупційна політика.

Наявність програми МВФ відкриє можливості для отримання фінансової підтримки від низки міжнародних партнерів, зокрема: від Світового банку та Європейського Союзу", – повідомляють у міністерстві фінансів.

Також після завершення внутрішніх процедур МВФ, пов'язаних із схваленням програми, тексти Листа про наміри та Меморандуму про економічну та фінансову політику, які містять заходи, що необхідно здійснити України впродовж дії програми, будуть опубліковані на сайтах МВФ, Міністерства фінансів України та Національного банку України.

Нагадаємо, що Рада директорів МВФ затвердила програму співпраці з Україною на $5 мільярдів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: