fbpx
Сьогодні
11:27 10 Чер 2020

Ляшко заявив, що вони значно скоротили черги в лабораторіях

Фото unsplash.com

Черги на ПЛР-діагностику коронавіруса в лабораторних центрах значно скоротилися. Мова, зокрема, йде про лабораторні центри Києва, Луцька та Львова.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу.

"Ми значно скоротили кількість черг в лабораторіях з ПЛР-діагностикою. Тепер результати в більшості лабораторій надаються не пізніше ніж через добу. Особливо черги в Луцьку в лабораторії МОЗ – 706 зразків. Тому ми організаційними методами допомагаємо скоротити ці черги і передаємо зразки в кілька лабораторій. Зокрема, в попередні дні лабораторія Тернопільського лабцентра проводила дослідження для Волинської області", – сказав він.

"Також черга є у Львові – там близько 2 тис. зразків. Тому вчора і сьогодні там працює наша команда вірусологів національного рівня, яка допомагає налаштувати чергові процеси в самій лабораторії. Крім того, будемо розглядати можливість передачі зразків в інші лабораторії, щоб досить швидко зняти чергу.

В Києві була черга близько 7 тис. зразків, на даний момент всі дослідження зроблені під нуль. Проводяться дослідження "сьогодні на сьогодні" або "на завтра".

Незначні черги є в Київській, Івано-Франківській, Вінницькій та Одеській областях" , – додав головний санлікар.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: