fbpx
Сьогодні
10:09 10 Чер 2020

Ляшко назвав області, які не можуть послабити карантин

Станом на 10 червня Київ і ще шість областей не зможуть почати нові ослаблення в зв'язку з великою кількість хворих коронавірусом.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, серед регіонів, де зафіксовано понад 12 хворих на 100 тисяч населення – Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області, а також Київ.

"Ми сьогодні маємо кілька областей, які не дотягують до показника інцидентності. Зокрема – місто Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області. Це ті області, які до сьогоднішнього дня не можуть застосовувати черговий етап пом'якшення карантинних заходів ", – заявив Ляшко.

Нагадаємо, що МОЗ визначає умови для пом'якшення карантину за трьома показниками. Одним з них є дані середньої кількості ПЛР-тестувань за останні 7 днів на 100 тис. населення. Наступним показником є інцидентність – кількість хворих, знову захворілих людей за останні 7 днів на 100 тис. населення. А також завантаженість ліжок в лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою, яка не повинна бути більше 50%.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: