fbpx
Сьогодні
17:56 10 Чер 2020

Кияни виступили проти забудови Совських ставків та пропонують створити там ландшафтний парк

Кияни виступили проти забудови Совських ставків та пропонують створити там ландшафтний парк місцевого значення.

Про це йдеться у відповідній петиції на сайті КМДА.

"Створення ландшафтного парку місцевого значення "Совські ставки". Зняття з розгляду КМР проекту Ген. плану м. Києва, який представлен у 2020році, і в якому запланована забудова Совських ставків", – йдеться у повідомленні.

Автор петиції зазначає, що забудова цієї місцевості призведе:

1) до зміни руху грунтових вод які мають витоки в ці ставки, що в свою чергу вплине на загальну гідрологічну ситуацію на площі яку займає мікрорайн Монтажник, що в свою чергу може привести до зменшення несущої спроможності грунтів на цій площі, і як наслідок може статися руйнація будинків цього мікрорайону;

2) до збільшення відсотку шкідливих викидів в складі повітря у мікрорайонах Монтажник і Ширма, внаслідок:

– винищення існуючих зелених насаджень на площі 20,38 гектара і влаштуванні там як мінімум 2000 парковочно-стояночних місць автотранспорту.
– виникнення автомобільних пробок підчас виїзду автотранспорту в час пік з території, яку планують забудувати.

Збільшення відсотка шкідливих викидів у повітрі позначиться погіршенням стану здоров'я жителів прилеглих до цієї місцевості мікрорайонів;

3) до знищення потенціальної парково-заповідної зони площею 20,38 гектара, де можна подихати чистим, свіжим повітрям, погуляти в природних умовах біля води, послухати на початку літа солов'їв, та подивитись на качок.

Також, у петиції пропонують Київській міській раді прийняти наступні рішення щодо:

1. Зняття з розгляду Київською Міською Радою проекту Генерального плану м. Києва, представленого у 2020році, і згідно з яким запланована житлова забудова нижнього каскаду Совських ставків.

2. Дотримання рішень чинного генерального плану стосовно території нижнього каскаду Совських ставків (кадастровий номер 8000000000:79:108:0002), як озелененої території загального користування.

3. Створення регіонального ландшафтного парку місцевого значення "Совські ставки", на частині території якого створити орнітологічний і гідрологічний заказник з тією ж назвою "Совські ставки".

4. Розірвання договіру оренди земельної ділянки площею 191187 (сто дев'яносто одна тисяча сто вісімдесят сім) кв. м. на просп. Червонозоряному (просп. Валерія Лобановського), 113 у Голосіївському районі міста Києва (кадастровий номер 8000000000:79:108:0002), укладений між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «ГОСПОДАРНИК» від 14.03.2008 № 79-6-00605 на підставі рішення Київської міської ради від 12 липня 2007 року № 1102/1763 «Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю «ГОСПОДАРНИК» земельних ділянок для облаштування рекреаційної зони».

5. Доручення виконавчому органу Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) ряду завдань (детальніше у тексті петиції).

6. Доручення Київському комунальному об'єднанню зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" ряду завдань після прийняття цього рішення.

7. Покладання контролю за виконанням цього рішення на постійну комісію Київської міської ради з питань екологічної політики.

Підписати петицію можна за посиланням.

Наразі зібрано 4958 підписів з 10 000 потрібних. До кінця збору підписів залишилось 48 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: