fbpx
Сьогодні
18:30 10 Чер 2020

Кулеба спростував створення "угорського району" на Закарпатті

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заперечує плани створити "угорський район" на Закарпатті.

Про це він повідомив, коментуючи публікації в ЗМІ з припущенням, що Україна створює великий прикордонний Берегівський район під впливом Угорщини.

"Берегівський район уже давно і щасливо існує і має право продовжити своє існування. Йдеться лише про приєднання до нього Виноградівського району в рамках реформи. Рішення про приєднання цього району приймало не МЗС, але ми підтримуємо адміністративно-територіальну реформу", – заявив він.

Міністр запевнив, що ніяких зобов'язань перед Угорщиною щодо створення "національного" району під час нещодавнього візиту в Будапешт він не брав.

Він сказав, що МЗС працює над поліпшенням відносин з Угорщиною і шукає можливі компроміси, але не зраджує інтересів України і не перетинає "червоних ліній".

"До речі, на одній з них ми твердо стоїмо, і я про це неодноразово говорив публічно: ми відхиляємо вимоги додатково змінювати закон про освіту", – повідомив Кулеба.

Міністр підкреслив, що офіційна позиція МЗС полягає в тому, що жодна іноземна держава не може диктувати Україні, яким чином організовувати громади, райони або області.

Закарпатська

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство громад і територій оприлюднило проєкти майбутніх районів України в рамках адміністративно-територіальної реформи. У Закарпатській області планують залишити п'ять районів, у тому числі Берегівський з населенням 200 тисяч осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: