fbpx
Сьогодні
19:11 10 Чер 2020

Дружина Медведчука є співвласником каналів "1+1" і "2+2", Коломойський прокоментував

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1".

Про це повідомляють "Схеми".

Відповідно до інформації, яку вказав Медведчук у своїй майновій декларації, його дружина телеведуча Оксана Марченко – кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", йдеться в повідомленні про структуру власності на сайті каналу "1+1" станом на 2 березня 2020 року. У цьому ж повідомленні вказано, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Медведчука.

Іншим великим співвласником "1+1" є олігарх Ігор Коломойський, зазначено на сайті каналу.

Під час телефонної розмови Коломойський зазначив, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі "Студії 1+1" для нього новина.

"Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили? Чому про це дізнаємося із декларації?", – зазначив бізнесмен.

Коломойський Медведчук

Коломойський відповів, чи комфортно йому бути партнером родини Медведчуків.

"А мені яка різниця? Він же не єдиний власник. Навіщо обговорювати – комфортно чи не комфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це повпливати? Якщо мова йде про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер в декларації написали, що власник Марченко. Треба з'ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого… До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом. По яким активам та в якому співвідношенні – це вже інше питання", – сказав бізнесмен.

Журналісти відправили прохання про коментар також у пресслужбу телеканалу "1+1", але на момент публікації новини відповіді не надійшло, як і не відповідали офіційні телефони пресслужби.

Водночас у пресслужбі "1+1" на прохання іншого ЗМІ – "Детектор медіа" – прокоментувати стосунок до власності каналу Медведчука.

"Ми наразі не можемо коментувати цю інформацію, оскільки для нас вона теж є новою. Юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять до структури власності телеканалу, й очікуємо відповідь",- сказали у пресслужбі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: