fbpx
Сьогодні
14:08 10 Чер 2020

ДБР зняло відео про підозру Порошенку

Фото Reuters

Державне бюро розслідувань опублікувало відео щодо підозри п'ятому президенту Петру Порошенку, де використало відеоматеріали зі "95 Кварталу".

Про це повідомила пресслужба ДБР.

"Слідством встановлено, що народний депутат, який перебував у статусі п'ятого президента України, схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду, шляхом видання явно злочинного наказу (ч.4 ст.27, ч.4 ст.41, ч.4 ст.426-1 ККУ).

Держбюро зазначає, що там неодноразово викликали Порошенка на допити, але він їх ігнорував.

У відео згадують про політичний тиск, "прикриття порохоботам" та власною дружиною.

У відомстві пишуть, що Порошенко ухилявся від вручення повісток навіть за місцем роботи, тобто у Верховній Раді. Повідомляють, що загалом він проігнорував 25 викликів до ДБР.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков про вручену підозру: Це юридичний треш.

В Офісі генпрокурора заявили, що п'ятий президент Петро Порошенко підозрюється в спонуканні глави СЗР до перевищення службових повноважень шляхом видання "злочинного наказу". Наразі вирішується питання щодо обрання відносно Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 10 червня Петру Порошенку намагалися вручити підозру у будівлі Державного бюро розслідування, але він покинув приміщення.

За словами адвоката Порошенка Іллі Новікова, підозру намагалися вручити у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Новіков зазначив, що за законом, підозру народному депутату має вручати особисто генпрокурор Ірина Венедіктова.

Оскільки, підозру намагалась вручити неуповноважена особа, Порошенко покинув будівлю ДБР.

Допит Порошенка у ДБР на який його викликали 10 червня на 11.00 не відбувся.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: