fbpx
Сьогодні
10:57 09 Чер 2020

Україна частково відновлює пропуск на Донбасі через два пункти

З 10 червня Україна частково відновить пропуск людей та транспортних засобів через лінію розмежування на КПВВ "Станиця Луганська" та "Мар'їнка".

Про це повідомила Державна прикордонна служба.

"У контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" та "Мар'їнка" щоденно буде здійснюватися пропуск з 11.00 до 14.00. З міркувань безпеки за пів години до завершення зазначеного часу допуск осіб на територію КПВВ для перетину лінії розмежування буде суттєво обмежений".

У першу чергу пропускатимуть людей, які їдуть з причин соціально-гуманітарного характеру, у разі наявності підтверджуючих документів, та тих, хто йде складати зовнішнє незалежне оцінювання.

Перетнути лінію розмежування можна буде виключно в масках та по декілька осіб, щоб забезпечувати дотримання соціальної дистанції.

Усім, хто слідує з тимчасово окупованої території України, будуть робити безконтактний температурний скринінг тіла та проводити опитування щодо контактування з хворими на COVID-19.

Людей (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) пропускатимуть лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації.

У Держприкордонслужбі також зазначили що пропуск українською стороною не гарантує, що людина зможе перетнути лінію розмежування, оскільки нерідко проросійські бойовики повертали таких осіб.

Прикордонники рекомендують утриматися від перетину лінії розмежування без необхідності, щоб не наражати себе та своїх близьких на небезпеку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: