fbpx
Сьогодні
23:26 09 Чер 2020

Резніков розповів, як відреагувала Росія на появу у ТКГ переселенців із Донбасу

Олексій Резніков / Фото Lb.ua

Віцепрем'єр та міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що Росія відреагувала «несподівано м'яко» на появу переселенців з Донбасу у Тристоронній контактній групі в Мінську.

Про це він розповів в інтерв'ю LIGA.net.

«[Реакція була] несподівано мʼякша, ніж я припускав. Я думав, буде демарш, але немає. Триває діалог. Координатор оголосив про те, що у нас є гості. Костін [Андрій Костін — нардеп від «Слуги народу», член української делегації у ТКГ] дав кожному слово, вони представилися, і зараз триває вже живе спілкування», — зазначив Резніков.

За його словами, Росія затримала початок конференції на 30 хвилин, посилаючись на технічні проблеми, однак раніше такого не було. Резніков вважає, що у цей момент тривали «консультації», оскільки українська сторона повідомила про залучення переселенців до ТКГ лише вранці 9 червня.

Водночас журналіст Денис Казанський повідомив, що на їхню появу під час перемовин у ТКГ найбільш «грубо» відреагували так звані представники «ЛДНР».

«Представники угруповань «ЛДНР», які називають себе представниками ОРДЛО, на нашу появу відреагували нервово, хамили, намагалися провокувати перепалки, але до цього всі були готові, тому відреагували спокійно», — написав він у своєму Facebook.

Сегодня принял участие в видеоконференции политической подгруппы ТКГ по Донбассу. Основное заседание ТКГ завтра, поэтому…

Posted by Денис Казанский on Tuesday, June 9, 2020

Нагадаємо, Офіс президента запросив у ТКГ двох журналістів з Донбасу, а також юриста і лікаря з Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: