fbpx
Сьогодні
18:04 09 Чер 2020

Наслідки пандемії: одноразові маски і рукавички забруднюють океан

Фото The Guardian

Фахівці з охорони природи заявили про те, що пандемія коронавірусу і заходи захисту, покликані запобігти поширенню захворювання, що можуть призвести до підвищення рівня забруднення океану.

Як повідомляє The Guardian, фахівці вже знайшли одноразові маски і рукавички в прибережних водах.

Французька організація Opération Mer Propre, яка займається збором сміття на Лазурному березі, почала бити тривогу на початку минулого місяця. Дайвери виявили так зване "COVID-19 сміття": десятки рукавичок, масок і пляшок з-під антисептика. Вони сусідили з уже звичними одноразовими стаканчиками і алюмінієвими банками.

За словами керівника організації Жоффрея Пелтьє, кількість знайденого сміття "далека від величезної", але він побоюється, що воно є передвісником появи нового типу забруднення, яке буде зустрічатися повсюдно через те, що мільйони людей по всьому світу звернулися до одноразових матеріалів для боротьби з поширенням коронавірусу.

Як зазначив член організації Лоран Ломбард, тільки у Франції уряд замовив два мільярди одноразових масок. А це значить, що незабаром у водах Середземного моря буде "більше масок, ніж медуз". Активісти сподіваються, що поширена ними інформація і фотографії підштовхнуть людей до використання багаторазових масок і переваги частого миття рук перед носінням одноразових рукавичок.

Активісти підкреслюють, що термін "життя" масок становить близько 450 років і вони є "бомбою сповільненої дії" для планети. Про це вони написали у листі до президента Франції Еммануеля Макрона.

Схожі побоювання висловлювала і організація OceansAsia зі штаб-квартирою в Гонконзі. "На пляжі довжиною близько 100 метрів ми знайшли близько 70 масок. Через тиждень на берег викинуло ще 30. І це безлюдний острів на краю світу", – розповів представник організації Гері Стокс. Він також додав, що представники організації "знаходять маски скрізь".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: