fbpx
Сьогодні
10:31 08 Чер 2020

Перша країна у світі: Нова Зеландія повністю скасовує карантин

У Новій Зеландії не залишилося активних випадків коронавірусу. З 9 червня країна скасує всі заходи карантинні обмеження, за винятком прикордонного контролю.

Про це заявила прем'єр-міністр Джасінда Ардерн, передає Reuters.

За її словами, громадські та приватні заходи, підприємства роздрібної торгівлі та готельного бізнесу, а також весь громадський транспорт можуть відновитися без норм соціального дистанціювання, які все ще діють у більшій частині світу.

"Ми впевнені, що на цю мить ми припинили передачу вірусу в Новій Зеландії, але ліквідація – це не момент часу, а постійні зусилля. Поки робота не виконана, але не можна заперечувати, що це важливий етап … Дякую, Нова Зеландія", – сказала журналістам Ардерн.

Джасінда Ардерн

Зазначається, що це багато в чому це було пов'язано з 75-денними обмеженнями, включаючи близько семи тижнів суворого блокування, при якому більшість підприємств були закриті, а всі, крім працівників критичної інфраструктури, повинні були залишатися вдома.

Як повідомили в міністерстві охорони здоровʼя, у Новій Зеландії не було активних випадків вперше від моменту виявлення вірусу наприкінці лютого.

Нова Зеландія — перша країна у світі, яка зняла всі карантинні обмеження.

Премʼєр-міністр додала, що вона "трохи потанцювала", коли їй сказали, що в Новій Зеландії більше немає активних випадків захворювання COVID-19.

Загалом у Новій Зеландії на коронавірус хворіли 1154 людини, 22 пацієнти померли.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: