fbpx
Сьогодні
10:09 08 Чер 2020

Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань у справі про знищення літака МАУ, - МЗС

Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань в справі українського літака авіакомпанії МАУ, який був збитий поблизу Тегерана.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін виданню "Радіо Свобода".

"Перша нота з нашими вимогами і пропозиція для врегулювання всіх питань була направлена в Іран ще 11 січня. Це озвучував і президент України Володимир Зеленський. Станом на сьогодні, а це 5 місяців, ми не отримали жодної офіційної відповіді. У цій ноті також йшлося і про готовність України провести переговори з Іраном. Відповіді немає. Є лише висловлювання в пресі щодо готовності".

Заступник міністра закордонних справ зазначив, що вимоги української сторони до Ірану прості: – технічне, і кримінальне розслідування повинно відповідати базовим принципам неупередженості, незалежності і прозорості.

"Тому наші слідчі органи і органи прокуратури постійно направляють запити про надання правової допомоги до своїх іранських колег. Коли завершувати слідство, залежатиме від прокуратури, яка є незалежною відповідно до Конституції", – заявив Єнін.

Як повідомлялося раніше, пасажирський літак Boeing 737-800, авіакомпанії МАУ, який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, був збитий в районі міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули.

Нагадаємо, що офіційний Іран заявив, що розслідування катастрофи літака МАУ в Тегерані майже завершено.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого біля Тегерана літака "МАУ".

Раніше офіційний Іран назвав відповідального за збиття літака МАУ під Тегераном.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: