fbpx
Сьогодні
20:25 07 Чер 2020

Ткаченко підтримав директора Одеського художнього музею Ройтбурда

фото: LB.ua

Новопризначений міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив про готовність підтримати директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

У своєму Facebook Ткаячнко повідомив, що 9 червня зв'яжеться з Одеською обласною радою щодо ситуації зі звільненням Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею.

"З огляду на ігнорування усіх фактів, припускаю, що рішення Одеської облради про звільнення його з посади через Апеляційний суд було політичним і пов'язане з особистими мотивами. Будь-яку підтримку, яку ми можемо надати Олександру в рамках повноважень Міністерства і закону – гарантую. З вівторка, 9 червня, вже як міністр культури зв'яжуся з облрадою. Сподіваюся, знайдемо рішення на користь культури, а не політики", – написав міністр культури.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року Одеська облрада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Він одразу заявив, що буде оскаржувати це рішення у суді і пізніше виграв суд у першій інстанції. Міністерство культури назвало рішення облради безпідставним.

Одеська ОДА при цьому не стала розривати контракт з художником і він продовжував виконувати свої обов'язки директора.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року Одеська облрада достроково розірвала контракт з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом.

Він одразу заявив, що буде оскаржувати це рішення у суді і пізніше виграв суд у першій інстанції. Міністерство культури назвало рішення облради безпідставним.

Одеська ОДА при цьому не стала розривати контракт з художником і він продовжував виконувати свої обов'язки директора.

2 червня Апеляційний суд підтримав звільнення Ройтбурда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: