fbpx
Сьогодні
16:22 07 Чер 2020

Стерненко заявив, що йому підготували підозру

Фото УНІАН

Громадський активіст Сергій Стерненко заявив, що йому підготували підозру.

Про це він повідомив у Телеграм.

"Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно. Про це свідчить новий виклик в СБУ, який я сьогодні отримав. У виклику зазначено, що мене як свідка викликають для вручення повідомлення про підозру 9 червня о 10:00.

Слідчому я вже надіслав відповідь, що не можу з'явитись з об'єктивних причин: виклик отримано за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні.

За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватись до вручення підозри та залучити захисників.

Тому якщо їм потрібно, щоб я з'явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист", – пише активіст.

Стерненко СБУ

Він зазначив, що підозру підготували по ст. 115 — умисне вбивство.

"Це робиться руками безвольних слідчих та прокурорів за вказівки Авакова та Венедіктової. А Зеленський погодився на це переслідування. Буду вас інформувати про всі подальші події. І прошу вас не підтримувати мене. Підтримуйте право на самозахист. Бо сьогодні його забирають у всіх нас.

А те, що на фоні цього трешу навіть не шукають замовника замахів на мене, не шукають посередників та виконавців, говорить лише про одне — Зеленський став на бік вбивць, бандитів та тітушок. Замовники вбивств — його союзники. Жертви нападів — його вороги", – підкреслює Стерненко.

Раніше повідомлялося, що Стерненко заявив, що його планують заарештувати в найближчі дні.

Також, за словами активіста Сіцінина, СБУ спільно з Офісом Генпрокурора готують підозру в умисному вбивстві активісту Сергію Стерненку.

Нагадаємо, Венедіктова запевняла, що підозра одеському активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде оголошена. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони.

Колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному смертельне поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: